Gatu- och vägbelysning

Produkter för gatu- och vägbelysning

Nedan hittar du vårt utbud av belysningsprodukter för gatu- och vägbelysning. Vårt mål är att erbjuda belysning av hög kvalité till ett bra pris. Vi erbjuder armaturer i både modern och klassisk stil från välkända leverantörer så som Rohl och Lug. Korrekt gatu- och vägbelysning är viktigt för att säkerställa framkomlighet och trygghet för bilister och övriga vägtrafikanter. Behöver ni hjälp med vilken belysning som kan vara lämplig hos er så är ni välkomna att kontakta oss! 

Vägbelysning är en säkerhetsfaktor

Vägbelysning är en säkerhetsfaktor då det är bevisat att en upplyst väg minskar antalet trafikolyckor. När det kommer till belysning är det viktigt att ha rätt ljusmängd. Ju mer ljus desto bättre ser man i trafiken, men det är dock viktigt att belysningen är jämn och inte bländar trafikanterna. För att motverka bländning ska vägbelysningen placeras i rätt höjd och med rätt avstånd samt är det viktigt med bra avskärmning. Vilken armatur som passar beror på miljön och ändamålet för belysningen. Ska belysningen vara i ett bostadsområde, längs en landsväg eller vid ett promenadstråk? Oavsett vilken miljö så hjälper vi er att hitta rätt belysning. Ta gärna kontakt med oss om ni har frågor om våra belysningsprodukter - vi har belysning för gator och vägar i alla utomhusmiljöer.

Välj rätt ljusstyrka- och temperatur för din vägbelysning

Det finns många parametrar att ta hänsyn till när det kommer till val av vägbelysning. Två viktiga aspekter är belysningens ljusstyrka- och temperatur. Lumen (lm) är en enhet för ljusflöde, det vill säga mängden ljus som kommer från en ljuskälla. Ju högre ljusflöde, desto starkare är ljuskällan. Det är viktigt att välja en ljuskälla som är tillräckligt stark för ändamålet. Ljustemperatur är en term som används för att beskriva den färg som ljuset från en ljuskälla har. Ljustemperaturen mäts i kelvin (K). Ju högre ljustemperatur, desto blåare och kallare blir ljuset. Ljustemperaturer mellan 2700 K och 3000 K anses vara varma, medan ljustemperaturer över 5000 K anses vara kalla. Många av våra vägbelysningar ligger mellan 3000-4000K. Hör av er till oss om ni har några frågor kring ljusstyrka och ljustemperatur.

Lug lightfactory - Samarbetspartner - Asec Power AB - Belysning för inom- och utomhusbruk - Vägbelysning
Vandalite - Samarbetspartner - Asec Power AB - Belysning för inom- och utomhusbruk - Vägbelysning
ABACUS LiGTHING - Samarbetspartner - Asec Power AB - Belysning för inom- och utomhusbruk - Vägbelysning
ASD Lighting - Samarbetspartner - Asec Power AB - Belysning för inom- och utomhusbruk - Vägbelysning
Augenti Lighting - Samarbetspartner - Asec Power AB - Belysning för inom- och utomhusbruk - Vägbelysning
ROHL International - Samarbetspartner - Asec Power AB - Belysning för inom- och utomhusbruk - Vägbelysning